EN

Дарение за реконструкцията на музея на Уста Кольо Фичето

„Трейс Груп Холд” АД се включи и като един от основните дарители в инициативата „Вечните сгради” на „Градът Медиа Груп” и Камарата на строителите в България за генерална реконструкция на Историческия музей в Дряново за 210-а годишнина от рождението на Уста Кольо Фичето.

Окаяното състояние на музея 40 години след построяването му даде повод за старта на кампанията за възстановяването на сградата по време на официалната церемония на осмото издание на конкурса, отличаващ най-хубавите сгради на България, в края на 2009 г. Мащабната реконструкция беше подкрепена от 11 български строителни компании, в това число и „Трейс Груп Холд” АД.

Цялостното външно и вътрешно обновяване сградата на музея продължи шест месеца и бе извършено благодарение на дарителите, които бяха и преки изпълнители на строително-ремонтните дейности. Общата стойност на извършените дейности възлиза на близо 1 милион лева. Сградата на музея е построена през 1969 г. по случай 170 години от рождението на майстора по проект на арх. Димитър Кръстев. Интериорният проект е дарение на „Инжпроект“ ООД с ръководител на колектива арх. Константин Косев.