EN

ПИ ЕС АЙ АД е сред големите дарители на Фестивал на розата в Казанлък

Празникът на розата в Казанлък е създаден в началото на 20-ти век и се провежда в края на май и началото на юни, когато въздухът е наситен с аромата на уханното маслодайно растение. През 2012 г. фестивалът бе организиран изцяло от Община Казанлък и финансово обезпечен само със средства от спонсори и дарители. Сред големите дарители бе и ПИ ЕС АЙ АД.

От тази година Празникът на розата се превърна в мултижанров фестивал като от 19 май до 24 юни участие в него взеха известни български изпълнители като Теодоси Спасов , Елица Тодорова и Стоян Янкулов-Стунжи, групите „Булгара”,„Оратница”, „Арабеск“ и много други, като акцентът е върху българската музика – етно, джаз, фюжън и класика.

В програмата бяха включени два нови фестивала -„ОпеРОЗА” и „Етника-фест”, изложби, танцови спектакли, конкурси и пленери. От 1-ви до 3-ти юни са традиционни събития: розобер, карнавално шествие и конкурс за избора на Царица Роза.

На 9 юни се избра най-красивото момиче от Долината под патронажа на Мис България – Ваня Пенева, а също така се проведе конкурсът „Вино и розе в долината на розите“. В съпътстващата програма бе и Българо-китайски бизнес форум на тема „Български продукти от розово и етерични масла“. В рамките на фестивала за първи път в България се свири виртуозният американски джаз китарист Стенли Джордан, номиниран 4 пъти за „Грами“.