EN

„…Представи си всички хора, споделящи целия свят…“

За 16-ти път „24 часа“ награди „Достойните българи“- хората, които без да искат нищо в замяна, вършат добри и достойни дела, помагат да запазим ориентирите си, чертаят нови хоризонти за духовни дела.

Фондация „Трейс за хората“ седма поредна година подкрепя кампанията на часовия ежедневник. Десислава Любенова, изпълнителен директор на Фондацията, връчи отличието „Достоен българин“ на адвокат Петър Николов от Варна. Той помогна за новата къща на петте деца, чието братче Стефан почина, след като погълна миша отрова. Петър Николов подкрепя безкористно самотни родители в беда.

„Всички ще си тръгнем от тази зала заредени с положителни емоции. Дълбоко вярвам, че всеки от нас има потребността да прави добро, но някак спорадично. Адвокат Николов прави това в ежедневието си, ден след ден, месец след месец, година след година. Дълбок поклон! Истински се възхищавам, че намирате сили за добротворчество. Правите го, жертвайки от личното си време и от това на семейството си, но явно любовта към хората е много по-силна за Вас“, каза Десислава Любенова от сцената.

„Докато пътувах от Варна се замислих, че имам хубава професия, хубав офис, европейски средства, но поглеждайки от прозореца си виждам много бедни деца, които ровят в контейнери, за да преживеят. Децата са огледало на нашите постъпки. Ние сме историята, а децата са нашето бъдеще, не трябва да оставяме нито едно дете да заспива гладно и самотно, трябва да направим всичко възможно да помогнем на тези деца“, призова адвокат Николов.

Откровените думи на адвокат Николов провокираха г-жа Любенова, която сподели с аудиторията част от песента  на Джон Ленън „Imagine“ :

„…Представи си всички хора

споделящи целия свят.

Можеш да кажеш, че съм мечтател.

Но аз не съм единственият такъв.

Надявам се някой ден ще се присъединиш към нас…“

 

Всяка година срещата с достойните българи ни  дава вяра, че светът ще се поправи и промени.