EN

ТРЕЙС БУРГАС дари материали на Строителния техникум в града

Ученици от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия (Строителния техникум) в Бургас показват с гордост новия двор на училището. По него вече не тече вода и не се налага учители и ученици да газят кални локви, за да влязат в сградата. Но най-ценното в него е, че децата сами са го направили в часовете по практическо обучение – новаторска идея, която се прилага за първи път в Бургас.

Идеята за съчетаването на обучението с практика, при това във фирми на завършили гимназията възпитаници, е на помощник-директора по учебната дейност инж. Даниела Симеонова. В продължение на няколко години тя издирва и води разговори с бивши възпитаници на гимназията, които успешно са се реализирали в строителния бранш и са готови да подадат ръка на своето училище. „Дворът нямаше да бъде факт, ако собственици на фирми не бяха се отзовали и ни помогнали с труд и материали“, каза тя.

Особено присърце идеята са приели основният дарител – Иван Димитров, собственик на завода „ЛЕО – Бетонови изделия“, изпълнителният директор на „Трейс Бургас” ЕАД инж. Петър Илиев, както и Диян Бахчеванов и Георги Йорданов от „Драй Билд Г2″. Всички те са завършили Строителния техникум.