EN

„Трейс за хората“ в ритъма на 300-ното представление на „Контрабасът“

Звездата на Народния театър Валентин Ганев в своя невероятен спектакъл, който за 18 години познават повече от 30 000 зрители, сътвори театрален фурор на юбилейното 300-но представление на „Контрабасът”.
Фондация „Трейс за хората“ подкрепи събитието, като отпечата тениска с логото на 300-то представление и автограф от Валентин Ганев. Идеята на PR-ите на Народния театър очарова зрителите още при влизането в театралния салон.
800-те души в салона на Голяма сцена изгледаха със затаен дъх разтърсващата, комично-драматична изповед на самотния контрабасист, за да бъдат доведени виртуозно до фамозния и изненадващ финал, в който митичната любима на Ганев – певицата Сара, „оживя” от плът и кръв в лицето на световноизвестната оперна прима Ина Кънчева.
След първите възторжени аплаузи, актьорът заедно с музикантът Слав Бистрев и корепититорът Маргарита Илиева излязоха на сцената облечени със специалните тениски и направиха истински музикален фурор заедно с Ина Кънчева. Целият театър избухна в почти 10-минутни аплодисменти, а актьорът благодари на всеки, който със своя талант е съпричастен към спектакъла, благодари на публиката, която вече 18 години съпреживява „Контрабасът“.
Спектакълът по прочутия текст на Патрик Зюскинд, с режисьор Пламен Марков, се превърна в най-дълголетното представление на първата ни сцена. Зрителите и критиците го определят като един от най-добрите моноспектакли на родния Бродуей и заслужено е носител на множество национални театрални награди, сред които “ИКАР” за режисура, участвал е в над 15 театрални фестивала. Самият Валентин Ганев е играл на сцените на Лондон, Бостън, Ню Йорк, Москва, Белград, Скопие и е печелил награди “ИКАР” и “АСКЕЕР” за мъжка роля.