EN

ТРЕЙС спонсорира клуба по борба „Берое“

Турнирът „Динко Петров“ превърна Стара Загора в световна столица на борбата. На  29 март се проведе шестият международен турнир  в памет на заслужилия състезател и треньор Динко Петров, донесъл на България редица медали от олимпийски, световни и европейски първенства. Турнирът се организира от клуб по борба „Берое“ с подкрепата на Община Стара Загора. Състезанието бе в двата стила – класически и свободен, във възрастовата група „кадети“.

В шестото поредно издание на надпреварата взеха участие всички големи клубове в страната, както и тимове от САЩ, Русия, Украйна, Словакия, Македония – 3 отбора, Турция – 2 отбора, Косово, Литва и Латвия. Националните отбори на България в двата стила също участват. В турнира ще участват и борците на клуб „Берое”, който се спонсорира от „Трейс Груп Холд“ АД.

На официалното откриване на турнира присъстваха президента на Българската федерация по борба (БФБ) Валентин Йорданов, генералния секретар на БФБ Валентин Савов, президента на Европейската федерация по борба Цено Ценов, както и до всички треньори на националните отбори, сред които Армен Назарян, Петър Тенев и други. Състезанието бе уважено и от кмета на Стара Загора Живко Тодоров.

Резултати от турнира: Борба класически стил – шампиони са Радослав Георгиев (до 100 кг), Владимир Стойчев (до 76 кг), Междун Мустафа и тримата състезатели на „Берое“. Призът „Динко Петров“ в този стил е за Радослав Георгиев. Борба свободен стил – шампиони са Митко Стойков (до 46 кг), Дельо Михалев (до 76 кг) и Руси Минев (до 85 кг) също състезатели на старозагорския клуб. Призът „Динко Петров“ в свободния стил е присъден на Митко Стойков. За най-техничен състезател на турнира е избран Дельо Михалев. И в двата стила наградите за най-добър чуждестранен състезател са присъдени на американски борци.