EN

ТРЕЙС стана спонсор ЖФК „Машинац”

ТРЕЙС стана спонсор на най-титулувания тим в историята на женския футбол в бивша Югославия и настояща Сърбия – ЖФК „Машинац”, Ниш. Договорът беше подписан в края на миналата седмица между дъщерното дружество на холдинга „Трейс ПЗП Ниш”, представлявано от инж. Николай Вълев и президента на клуба Перица Кръстич в Ниш.

„Решихме да подпишем този договор, защото искахме да помогнем на отбора и защото вярваме в амбицията и колективните ценности. Ще се опитаме да създадем всички условия, за да могат момичетата да тренират и да пътуват за мачовете”, заяви при подписването на договора представляващият „Трейс ПЗП Ниш” инж. Николай Вълев, който е ръководител на международното направление и зам.-председател на СД на холдинга. Той изрази надежда, че следващата година ще бъде успешна за тима, че той ще възстанови лидерските си позиции във вътрешното първенство и ще получи призови места в турнирите на УЕФА.

„Нашите спонсори са донесли в Ниш две надежди. Първата е, че тя ще помогнат на икономиката като съживят едно от най-добрите пътни предприятия – ПЗП Ниш. Втората надежда е, че ще влеят нова енергия и увереност на отбора, за да се борим за призовото място в първенството и да бъдем отново най-добрия тим в Сърбия, а защо не и да се изкачим на върха на женския футбол в Европа, заяви президентът на клуба Перица Кръстич и получи силни аплодисменти. На подписването присъстваха мениджърските екипи на холдинга от България, Сърбия и Чехия, начело с председателя на СД на „Трейс Груп Хлод” АД проф. Николай Михайлов.

След официалната част беше изигран приятелски мач между женския футболен клуб „Берое“ и „Машинац” пред повече от 1000 души публика. Президентът на старозагорския клуб Стоян Чардаклиев след мача сподели, че е било предизвикателство за „Берое“ да премери сили с тим, който има богата история и много мачове в женската шампионска лига.

Събитието бе част от програмата на традиционната среща на мениджмънта на холдинга, която тази година се проведе в Ниш. На нея беше отчетена дейността и бяха набелязани действия за подобряване на работата, предвид серизното разширянане на групата зад граница.

Припомняме ви, че ПЗП-Ниш влезе официално в групата на ТРЕЙС в края на месец септември. Пътно-строителното предприятие – ПЗП–Ниш беше закупено от публичната българска компания „Трейс Груп Холд” АД. В него бяха инвестирани над 5 млн. евро.

Трейс ПЗП Ниш АД има амбицията да се превърне във водеща пътностроителна фирма в Сърбия. В момента Трейс ПЗП Ниш АД поддържа около 1 300 км. пътна мрежа и оперира на територията на 15 общини в Сърбия. Очаква се дружеството да постигне приходи в размер на 2,3 млн. евро за 2014 г. и над 10 млн. евро за 2015 г. Предвиждат се допълнително инвестиции в нова строителна техника.

Припомняме ви също, че „Трейс Груп Холд” АД е на сръбския пазар от 7 години. Дружеството успешно закупи по линия на приватизацията утвърдено държавно дружество в Белград за проектиране и надзор на големи инфраструктурни проекти – „Виор – Велика Морава“.

В момента „Трейс Груп Холд” АД работи по 4 големи пътни проекта на обща стойност над 100 млн. евро и обща дължина над 48 км. ТРЕЙС има свой клон в Белград, както и две сръбски дъщерни фирми – „Трейс Болканс“ ЕООД, специализирано в инфраструктурното строителство и „Ню Бриджис“ ЕООД с експертиза в областта на сложните мостови конструкции.

Допълнителна информация за ЖФК „Машинац” Ниш

Клубът е създаден през 1970 г. Той е един от най-добрите женски футболни клубове в Сърбия и на територията на бивша Югославия, най-титулуваният спортен тим в Ниш:

– 24 национални титли

– 15 купи от различни първенства

– Шампион на Югославия, 1972

– Шампиони на Европа през 1989 г.

Представителният отбор е член на Висшата лига на Сърбия, в която участва от 40 години. Клубът има отбори за девойки до 14 и до 17 години, които също се представят изключително силно в националния шампионат. Клубът има собствен стадион в Ниш с 3000 места, който е построен през 1989 г. и отговаря на всички изисквания на УЕФА. ТРЕЙС ПЗП Ниш е генерален спонсор на клуба от 2007 г. до момента.