EN

Фондация „Трейс за хората“ участва в празник, който докосва сърцето!

Фондацията – партньор на Йордан Камджалов и Genesis Orchestra за концерта със специалното участие на Лиса Джерард

На 14 март в зала 1 на НДК българската публика аплодира световноизвестната Лиса Джерард, диригентът визионер Йордан Камджалов и неговия международен Genesis Orhestra.
Фондация „Трейс за хората“ подкрепи проекта на маестро Камджалов, не само защото световната му премиера бе в България (предстоят концерти в Мюнхен и Лондон), а защото срещата на световно признати творци популяризира по най-добрия начин българската култура и дух и отличава Трейс като корпоративна структура и стойност.

„Кулминация в тишината“ – това е начинът, по който Йордан Камджалов определя „Симфония на скръбните песни“ на Хенрик Гурецки, която чухме на грандиозния концерт в НДК.
През 2015 г. маестро Камджалов вече е дирижирал симфонията заедно с Хайделбергската филхармония, на която е главен диригент по това време, за Лиса Джерард това е дебют. Музикалните критици не могат да скрият възторга си от факта, че маестрото и оркестърът успяват да предизвикат напрежение и интензивност, кулминиращи именно във върховното усещане за „крещяща тишина“.

В първата част на концерта, публиката бе омагьосана от изпълнението на Host of Seraphim на Dead can dance, от Sacrifice, саундтрака на „Вътрешен човек“ – филмът с Ал Пачино, който получи 9 номинации за „Оскар“ през 1999-а г. и Вехади по мотиви на Петър Дънов.

За невероятния контраалт България е предопределеност. След като случайно попада на концерт на „Мистерията на българските гласове“ в Лондон, Лиса Джерард получава, по собствените й думи, кода за космичното пеене.

Тандемът Лиса-Камджалов получи от фондация „Трейс за хората“ символа на приятелството и на дивата природа- малка панда.